och så en tummen upp.

Tummen upp för Coca Colas nya namnkampanj där de vanliga Coca Cola-etiketterna är utbytta mot vanliga personnamn.

 

cocacola_sommarkampanj

 

Fyndigt, kul och säkerligen väldigt effektivt. Namnetiketterna lockar till spontanköp av de som annars valt en annan dricka, eller inte planerat att köpa någon dricka alls. Det kommer även leda till ”presentköp”, tjejer och killar hittar flaskor med kompisars namn som de bara måste köpa. Man väljer inte dricka endast på grund av innehållet utan även på grund av förpackningen, valet mellan en anonym pepsiflaska eller en colaflaska med sitt namn på blir ganska enkelt. Flaskan kommer sparas av många, sättas på en hylla eller användas som vattenflaska.

Jag som är en pepsidrickare föll själv i fällan idag, skulle köpa en dricka till mig själv, hittade en Colaflaska med min lillebrors namn och var bara tvungen att köpa den, den här bara måååååste Mathias ha! Bredvid mig stod tre tjejer som hade skapat kaos på läskhyllan där de flyttade på den ena colaflaskan efter den andra för att hitta sitt namn, när de hittade en av deras kompisars namn utbröt den ena tjejen ”oh den här måste vi köpa till Louise, hon kan få den på lördag på festen”.  På instagram har redan flera av mina vänner laddat upp bilder på ”sina” colaflaskor och kampanjen har blivit en snackis.

Coca Cola aktiverar även sociala medier, på hemsidan delaencoke.se kan man skapa en vituell Coca Cola och dela med en kompis på Facebook och genom Instagramtävlingen ”dela en Coke” uppmanas man att dela sina bästa sommarbilder. Dessutom kan man på olika eventplatser i sommar skapa en personlig Coca Cola burk.

En genomtänkt, annorlunda och rolig kampanj som jag tror kommer blir väldigt lyckad!

PS: hittar ni en Linda så vet ni vad ni måste göra!!!

 

3 Comments

 1. Tio skriver:

  Од 22 November, 2012 – 4:50 pmI’ll gear this review to 2 types of polepe: current Zune owners who are considering an upgrade, and polepe trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 2. charles skriver:

  .

  tnx for info!!

 3. James skriver:

  .

  сэнкс за инфу.